dinsdag 6 september 2011

CVS en voeding

Vandaag las ik dit artikel op de site www.earth-matters.nl Het sluit erg aan bij mijn eigen klachten en behandeling bij een Chinees geneeskundige momenteel en de behandeling bij een natuurarts vorig jaar.

Dankzij voedingsallergietest 90% verbetering van klachten

vermoeidheid
Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights
Taal:Taal
Views:276
Ingevoerd:05-09-2011
Geplaatst door:Rinno Heidstra
Bron:Het CelherstelConcept

Gekoppelde categorieenGezondheid, Voeding, Ziekte, Genezing


Waarom een IGG voedingsallergietest?
‘Aan mijn voeding kan het niet liggen’ is bij veel mensen de eerste reactie wanneer ze horen dat voeding waarschijnlijk een belangrijke rol speelt in het onderhouden van hun klachten. De reactie is logisch, de meeste mensen die bij een behandelaar komen hebben al jarenlang ‘vage klachten’. Vaak hebben ze veel mensen gesproken over voeding en eten erg verantwoord, toch kan zelfs voeding die gezond is om te eten de belangrijkste oorzaak zijn van veel klachten. Een niet herkende voedingsallergie kan hierbij een belangrijke rol spelen.
Laaggradige chronische ontsteking door voedingsallergie
Door een voedingsallergische reactie worden chronische klachten vaak langzaam erger. In plaats van de voeding te verteren ontstaat een allergische ontstekingsreactie, de voedings-bouwstoffen worden dan niet gebruikt door het lichaam maar door middel van een ontstekingsreactie afgevoerd. In plaats van bouwstoffen voor de cellen ontstaan zure afvalstoffen. Wanneer dit vaker of voortdurend gebeurt kan een chronische laaggradige ontsteking ontstaan die weer tal van chronische klachten kan veroorzaken waaronder chronische vermoeidheid, menstruatieklachten, jeuk, huiduitslag, fibromyalgie en astmatische klachten. Intussen wordt door steeds meer artsen en wetenschappers een verband gezien tussen het ontstaan van auto-immuunaandoeningen en een niet herkende chronische laaggradige ontsteking.
Meer dan 90% is tevreden of zeer tevreden met de resultaten.
Door voeding te vermijden die een voedingsallergische reactie veroorzaakt wordt de chronische laaggradige ontsteking niet meer in stand gehouden en kan het lichaam zich gaan herstellen. Uit ervaring en literatuur blijkt dat veel mensen hun voordeel doen met een aangepast eetpatroon op basis van een dergelijke test. Binnen het CelHerstelConcept wordt deze regelmatig geadviseerd. Onlangs hebben we geïnventariseerd wat de resultaten waren.
Een vraag die we gesteld hebben was: ‘Hoe beoordeelt u de resultaten van de verandering van uw voedingspatroon op basis van de uitslag van de voedingsallergietest. ‘
meer dan 90% ervaart duidelijk minder klachten
Het blijkt dat meer dan 90% van de mensen erg positief is over het resultaat van het aangepaste voedingspatroon op hun klachten.
Invloed op gewicht, een afname van gemiddeld 3,5 kg
5% afname gewicht door voedingsaanpassing
Ook uit andere onderzoeken blijkt dat het eten op basis van de richtlijnen van de IGG allergietest een positief effect heeft op het gewicht. Bij onze groep mensen was de zwaarste persoon 112 kg en viel 7 kg af, de lichtste was 51 kg en viel 1 kg af.
Opmerkingen
Veruit de meeste deelnemers gaven aan dat ze de test aan anderen willen aanbevelen. De genoemde nadelen; discipline, kosten van de aanpassing van eten, kosten van de test en de invloed van de aanpassing op het dagelijkse leven.
Een aantal mensen gaven aan dat de testuitslag voor hen duidelijkheid gaf over wat ze wel en niet mochten eten waardoor andere experimenten gestopt werden.
Toelichting
Door het doen van een IGG voedingsallergietest krijgt u een lijst van de voedingsmiddelen waarvan is vastgesteld dat ze een ontstekingsreactie veroorzaken. Het vraagt discipline maar ook begrip en ondersteuning van de omgeving om de aanpassingen door te voeren. Bovendien is het zo dat er nog andere factoren een rol kunnen spelen zoals melkallergie, histamine overgevoeligheid en een IgE allergie (snelle allergie). Het meeste rendement is dan ook te verwachten wanneer de aanpassing van het voedingspatroon onder begeleiding van een behandelaar gebeuren die ook inzicht heeft in andere aspecten van de voeding.
Meer informatie: http://www.citt.nu/informatie/voedselallergietest.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten