- ’s Morgens blootsvoets op het gras wandelen koelt het lichaam af waardoor je lichaamstemperatuur na een warme zomernacht in balans raakt.

- Een graswandeling is niet alleen goed voor de voeten, maar ook voor het zicht. Dat komt omdat de groene kleur je ogen ontspant en het zenuwsysteem in je voeten verbonden is met dat in je ogen. Je krijgt er dus letterlijk een klare kijk op het leven van.

- De kans op kromme tenen verkleint. Je zit immers niet vast in stevige schoenen waardoor je ze tijdens het wandelen alle tien perfect kan strekken. Een wetenschappelijke studie heeft zelfs uitgewezen dat op blote voeten wandelen, al dan niet in het gras, kan helpen om platvoeten te corrigeren.

- Een andere reden om je schoenen uit te trekken: in het gras wandelen is een uitstekende gelegenheid om te ontstressen. Blootsvoets rondlopen zorgt er namelijk voor dat je aders en spieren meer energie krijgen, waardoor je natuurlijke immuniteit gestimuleerd wordt.

- Het bevordert de bloedsomloop. Doordat je vrij kan bewegen, gebruik je veel voet- en beenspieren. Dat helpt op zijn beurt om het bloed vlot naar je hart te stuwen.

- Even in je tuin of in een nabijgelegen park wandelen, brengt je dichter bij de natuur. Onderzoek heeft aangetoond dat je op zo’n moment de dagelijkse beslommeringen vergeet. Sterker nog: je zal merken dat het wandeltochtje geestverruimend werkt en je geluksgevoel intenser wordt.


Bron: http://www.nieuwsblad.be

Mooi hè, weer zo'n methode waar elke wereldburger kosteloos baat bij kan hebben.