zaterdag 28 februari 2015

Chronische Vermoeidheid Syndroom is geen mythe: studie vindt fysieke oorzaak.Een nieuwe studie toont aan dat het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) een echte ziekte is, die wordt veroorzaakt door meetbare veranderingen in het immuunsysteem van een patiënt, en geen denkbeeldige ziekte.

 
 
Wetenschappers hebben aanvullend bewijs bewijs gevonden, dat andere studies ondersteunt, die hebben aangetoond dat het chronisch vermoeidheidssyndroom -ook bekend als myalgische encefalomyelitis (ME)- verband heeft met een verstoord immuunsysteem.
 Volgens de nieuwe bevindingen laten CVS-patiënten een zeer actieve immuunsysteem zien, dat lijkt te blijven vechten een onzichtbare bedreiging, hoewel uit bloedonderzoek blijkt dat de patiënt klinisch gezond.Dr Mady Hornig, leidinggevend auteur van de studie en onderzoeker aan de Universiteit van Columbia Mailman School of Public Health, in New York, zei dat het immuunsysteem van de CVS-patiënt beïnvloed door CVS niet lijkt te 'kalmeren' of te ontspannen na een reactie op een  infectie uit het verleden, die inmiddels is verdwenen. 

In plaats daarvan blijft enorme hoeveelheden cytokines vrijgeven, die de immuunrespons in de meeste cellen stimuleert. Het team meldde dat de onderzoekers tijdens hun studie grote hoeveelheden cytokines vonden in het bloed van CVS-patiënten.

 
    "[Na een infectie] is hun immuunsysteem niet meer veerkrachtig en niet in staat om terug te schakelen, na deze cytokine golf. Het systeem moet zo worden gereguleerd, dat het zichzelf uitschakelt nadat de ziekte is verdwenen, en dat gebeurt hier niet" 
 
legt Dr. Hornig uit. 
 
Ze stelde ook voor dat artsen bij hun patiënten die symptomen van chronische vermoeidheid syndroom rapporteren, op zoek moeten gaan naar een hoog niveau van cytokines, in plaats van ze te diagnosticeren als psychisch ziek. 
 
Op dit moment hoopt onderzoeksteam dat hun ontdekking artsen zal helpen tijd te besparen om een ​​CVS-diagnose te stellen en te zorgen voor een goede behandeling. Dr. Hornig onderstreepte dat er een direct verband is tussen een vroege diagnose en een lagere impact van de aandoening op het leven van patiënten. 
 
De bevindingen van het onderzoek werden vrijdag gepubliceerd in het tijdschrift Science Advances. 
 
Vorige maand meldde het Institute of Medicine (IOM) dat het chronisch vermoeidheids-
syndroom moet worden gezien als een "legitieme" ziekte, terwijl het ook artsen aanspoort om te stoppen met de kwalificatie als een emotioneel probleem in plaats van een echte fysieke ziekte.
 
Volgens de achtergrond informatie in het verslag van IOM, zijn tot 2,5 miljoen mensen in de VS getroffen door CVS, maar slechts 9 tot 16 procent zijn goed gediagnosticeerd met de stoornis. Bovendien meldt het IOM dat mensen in de 40 en 50 het hoogste risico lopen om de aandoening te ontwikkelen. 

Bron: Utahpeoplespost

Geen opmerkingen:

Een reactie posten