woensdag 9 oktober 2013

De Gupta Amygdala Retraining

Zoals ik in mijn vorig blog omschreef hoorde ik over de methode van Ashok Gupta: de Gupta Amygdala Retraing. Mijn interesse was gewekt. Wat houdt deze training in? Wat kan het voor mij doen? Als ik eerlijk ben dan was ik eigenlijk al in het stadium van acceptatie dat ik heb wat ik heb en daar het beste van te maken. Het idee van volledig herstel lag al ver achter me, ik had van alles geprobeerd en na het bezoek aan de slaapkliniek ging het een stuk beter me. Maar echt weer 100% herstellen...? Wow! Het bleek bij veel mensen al een bewezen effect te hebben gehad deze training. Ook dat is nieuw.

Dus naast aan het idee wennen dat er wellicht nog een methode is die werkt (en betaalbaar is -laten we dat ook niet vergeten) staat je nog maar een ding te doen dan: googlen. (Ik ben dol op google) Ik zal niet hele lappen tekst kopiëren, maar de links geven, zodat je zelf door kunt klikken en bij de oorspronkelijke bron terecht komt. Mijn bedoeling is niet om het verhaal opnieuw te vertellen, maar om andere patiënten de weg te wijzen naar een mogelijke oplossing en wel eentje waar ik zelf alle vertrouwen in heb.

Ik kwam op de optimistische cvs/me site terecht. Wanneer je op deze link klikt, vind je een uitstekende samenvatting van wat de training inhoudt en wat de visie van Ashok Gupta inhoudt:  http://www.cvsme.nl/amygdala-retraining-cvs-me.html

Spreek dit je aan, dan kan ik je aanbevelen om naar de website van Ashok Gupta te gaan.
www.guptaprogramme.com Wanneer je op het Nederlandse vlaggetje rechtsboven klikt, kun je sessie 1 en 2 gratis downloaden. Ik heb het zelf uitgeprint -het is een heel pakket, maar dan kun je het af en toe weg leggen en het leest prettiger vind ik persoonlijk- en ben ermee in de tuin gaan zitten, lekker in de zon. Ik kan je vertellen dat het lezen van de visie van Gupta veel met me deed. Heel veel inzicht, heel veel erkenning en begrip. Ik voel nog steeds een diepe dankbaarheid. Eindelijk begrijp ik wat er met mij aan de hand is, welke symptomen allemaal verband houden met CVS, hoe de CVS is ontstaan en nog beter: hoe ik er vanaf kan komen!

Het geeft mij antwoord op vragen die ik had. Hoe kan het nou dat ik nog steeds stress ervaar, terwijl ik geen werk meer heb en er amper eisen aan me worden gesteld? Hoe komt het dat ik steeds stressgevoeliger lijk te worden, in plaats van dat het afneemt? Hoe komt het dat ik kleine dingen als heel stressvol ervaar, maar andere dingen, die ik echt niet wil missen en als heel positief ervaar wel kan?

Na het lezen van deze 2 sessies heb ik besloten om de training te bestellen. Deze bestaat uit 12 sessies op DVD in het Engels gesproken, maar er zit een reader bij met de Nederlandse letterlijke vertaling. De Dvd's zijn rustig en Gupta legt zijn methode op een duidelijke en rustige manier uit. De sessies zijn in kleinere stukjes verdeeld, zodat je makkelijk kunt pauzeren en de sessie in delen kunt kijken. Ashok Gupta vraagt je de training een half jaar met volledige toewijding -zonder jezelf onder druk te zetten- te volgen. Hij is zo zeker van zijn methode dat hij een geen resultaat-geld terug garantie biedt.

Ik ben heel enthousiast over deze methode en het is verleidelijk om mijn vorderingen via dit blog met jullie te delen. Toch zijn er een aantal redenen voor mij om dat niet te doen:
  • Ik ervaar regelmatig een tijdsdruk en de taken nemen momenteel toe, zowel voor mijn eigen praktijk als voor de Guptamethode
  • In de Guptamethode wordt duidelijk vermeld dat het belangrijk is om het resultaat los te laten. Wij CVS patiënten zijn over het algemeen nogal strebertjes, maar zetten onszelf daardoor ook onder druk daarmee, wat het herstelproces belemmert. Ik vrees dat als ik mijn vooruitgang die ongetwijfeld met ups en downs zal gaan met jullie deel, dat ik daar toch meer op zal gaan focussen.
  • In de training wordt afgeraden op zoek te gaan naar andere methoden voor een half jaar. Ik heb dit zelf niet zo sterk, maar ik lees van andere CVS patiënten dat die met grote regelmaat het internet afstruinen naar nieuwe onderzoeken en/of methodes. Het internet schijnt vol te staan met verhalen die je ontmoedigen en aan het twijfelen brengen. Voor mijn blog check ik regelmatig even bepaalde sites, momenteel niet handig dus.
  • Tot slot: er zijn al meerdere Nederlandstalige blogs over CVS patiënten die wèl hun vorderingen met betrekking op de Guptamethode beschrijven. Even googlen en je vindt er makkelijk een.
Mijn half jaar Gupta Amygdala Retraining eindigt op 8 maart 2013. Dan kan ik overzien wat het resultaat is van deze training en dat zal ik zeker met jullie delen.

Ik hoop dat degene die dit lezen en nog niet over het Gupta-programma hadden gehoord, net zo enthousiast zijn als ik en er wat aan hebben. :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten